F C U T R E C H T BUSINESSMAGAZINE | J U L I 2 0 2 2 9 NIEUWE OFFICIAL PARTNER DATAGEDREVEN Moerman: ‘Iedereen is zich bewust van het belang van data. Data geeft ons inzicht in wat onze klanten en hun gasten willen. Met data kunnen we onze bedrijfsvoering transparant maken en onze processen beter onder controle krijgen. Zo gebruiken we bepaalde tools om voedselverspilling tegen te gaan en daardoor weten we precies wat we inkopen en verkopen, maar ook hoeveel we produceren. Het is belangrijk dat je een grote mate van voorspelbaarheid op diverse terreinen met elkaar creëert. De verzamelde data gebruiken we ook om onze dienstverlening door te ontwikkelen en meer inzicht te krijgen. Dit inzicht, op basis van die data, vormt de rode draad en in combinatie met externe trends gebruiken we dit inzicht bij het ontwikkelen van nieuwe concepten.’ DUURZAAMHEID – NULA Moerman: ‘Binnen Compass Group willen wij voedselverspilling aanpakken, omdat cateraars daar de meeste impact op hebben. We sturen aan op het hergebruik van ingrediënten. De grootte van de porties valt daar bijvoorbeeld ook onder. We willen inzetten op duurzaamheid in alle aspecten van onze dienstverlening. Met ons NULAplatform maken we de reis naar 0. NULA (nul verspilling in alle aspecten van de dienstverleningsketen) vormt de groene draad en geeft richting aan ons en onze klanten om gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen te halen. In 2030 zijn wij klimaatpositief in onze dienstverlening. Dit kunnen we niet alleen, daar hebben wij onze partners en klanten voor nodig. Door samen aan de duurzaamheidsdoelstellingen te werken, versterk je elkaar en kun je het verschil maken.’ CONCEPTEN Compass Group wil de markt verrassen met concepten en oplossingen die duurzaamheid uitstralen. Nieuw is ons concept ‘Club Nomad’. Sinds corona zijn steeds meer mensen hybride gaan werken. Daarnaast hebben we te maken met een geheel nieuwe generatie, generatie Z. Deze generatie wil overal kunnen werken en elkaar ontmoeten. Met de ‘new nomadic cuisine’ kijken we verder dan eten en drinken; het connecten speelt ook een belangrijke rol. In de nomadische keuken brengen wij invloeden uit verschillende culturen en landen bij elkaar, waardoor wij een brede doelgroep bereiken en daardoor op alle momenten van de dag kunnen bedienen. We passen ons aan de behoeften van de verschillende doelgroepen aan. Met dit concept hebben we gekeken naar vitaliteit, gezondheid, genieten en duurzaamheid en sluiten daarbij aan bij onze pijlers: eat, grow en connect. De ‘new nomadic cuisine’ is een volledig modulair concept, zodat klanten alleen die elementen gebruiken die voor hen van toepassing zijn. Als Compass Group stappen we ook steeds meer in de commerciële horeca. Vorig jaar zijn wij partner geworden van het AFAS Circustheater en doen daar alle horeca, de food outlets, de arrangementen en ook Chefs Table. Daarnaast zijn we met de eigenaars van multi-tenant gebouwen in gesprek om daar publiekstoegankelijke restaurants te gaan exploiteren. We gaan dit bijvoorbeeld, na de renovatie en verbouwing, in het Rembrandt Park doen. Compass Group is en blijft een cateraar. Om de markt van de highend party’s en events te bedienen, werkt Compass Group met het concept Famous Flavours. Een netwerk van sterrenchefs bezorgt de gasten een vernieuwende en culinaire ervaring op het allerhoogste niveau.’ MAATSCHAPPELIJKE ROL Moerman: ‘Bij een beursgenoteerd internationaal bedrijf bestaat vaak het beeld dat ze ver afstaan van lokale kleine ondernemers. Compass Group gelooft heel erg in ‘think global, act local’. Door onze schaalgrootte kunnen Moerman: ‘Samen met FC Utrecht hebben wij de ambitie om van het stadion een trekpleister te maken voor evenementen en andere activiteiten.’
RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=