F C U T R E C H T BUSINESSMAGAZINE | J U L I 2 0 2 2 23 de keuze van de frisdrank heel basic gehouden. Op verzoek gaan we nu in sommige vakken appelsap aanbieden. Verder hebben we dit seizoen voor het eerst geëxperimenteerd met laag alcoholische mixdranken. We zijn voortdurend op zoek naar manieren om aan de wensen van de bezoekers van het stadion te voldoen.’ VERBOUWING De Poorter: ‘Om de publiekscatering in het stadion te optimaliseren, hebben we heel kritisch gekeken naar de verbeteringen die we door wilden voeren. Al snel kwamen we erachter dat er verbouwd moest worden. In coronatijd hebben we van de nood een deugd gemaakt en zijn wij gestart met de verbouwing. Wij hadden in die tijd de beschikking over ons team, omdat er geen grootschalige evenementen waren. Onder leiding van onder andere Reinier hebben we het stadion en daarmee de publiekscatering voor FC Utrecht voor de komende vijf jaar op poten gezet. Deze verbouwing is heel bijzonder, zeker als je erover nadenkt in welke periode de verbouwing zich voltrok. Veel bedrijven stopten met investeringen. Number 1 Catering, FC Utrecht en Bud hebben fors geïnvesteerd in deze verbouwing. Bud heeft geïnvesteerd in extra bierleidingen naar de verschillende uitgiftepunten en wij hebben geïnvesteerd in de routing en het meubilair. In principe hebben we nu alles op orde. Nu gaan we met fase 2 aan de slag.’ FASE 2 De Poorter: ‘We hebben vanaf het begin tegen FC Utrecht gezegd dat we de publiekscatering van a tot z aan wilden pakken. In fase 1 hebben we ons vooral gericht op het facilitaire deel. We zijn nu klaar om de bezoekers te ontvangen.’ Hansen: ‘In fase 2 ligt de nadruk op de look-and-feel. We moeten nog invulling geven aan de uitstraling. Dit willen we doen met FC Utrecht, maar ook met de supporters van FC Utrecht. Van de supporters willen we weten wat hun wensen zijn, maar ook wat voor hen het gezicht van FC Utrecht is. Dit willen we voor augustus realiseren. In het seizoen 2022-2023 moet de nieuwe publiekscatering met de daarbij behorende look-and-feel er staan.’ SAMENWERKING De Poorter: ‘FC Utrecht en Number 1 Catering hebben een gezamenlijke doelstelling. We gaan dit project samen aan. We vormen samen de publiekscatering van FC Utrecht. De stappen die we gezet hebben zijn niet altijd zichtbaar voor de bezoeker van het stadion, maar wij zien de resultaten er wel van. De samenwerking met FC Utrecht is intensief en gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Wij zijn trots op de ontwikkelingen bij FC Utrecht. Het is mooi om te zien dat we een grote familie zijn geworden, ongeacht of je uit het team van FC Utrecht of Number 1 Catering komt. We werken als één team, durven elkaar uit te dagen en kritisch naar elkaar te zijn. Er zijn stappen gemaakt, doordat we het maximale uit de teams weten te halen. Bij FC Utrecht zijn we in een warm bad terechtgekomen. We werken er gezamenlijk heel hard aan om van dit project een succes te maken. Om die samenwerking te onderstrepen hebben we vanaf 1 januari 2022 een eigen skybox. We willen onze klanten in contact brengen met FC Utrecht. Daarnaast kunnen we de skybox op nietwedstrijddagen als kantoor gebruiken.’ ONTWIKKELINGEN De Poorter: ‘Als publiekscateraar moeten we nadenken over duurzaamheid. Dat zie je terug in onze verpakkingslijn voor de foodproducten. Al onze verpakkingen zijn gemaakt van FSC biologisch afbreekbaar karton. We streven ernaar om, in ieder geval, bij het food één afvalstroom te creëren. Daarnaast werken we, waar mogelijk, met gecertificeerde en veilingverse producten. We proberen alles zo duurzaam mogelijk te doen en de keten zo kort mogelijk te houden. Ook zien we een verschuiving van vlees- en visproducten naar meer vegetarische en vegan producten. Daar willen wij zeker in meegaan. Verder willen we samen met de partners van FC Utrecht werken aan het vergroten van de beleving binnen het stadion. Dit gaan we doen door bij de uitgiftepunten schermen op te hangen, zodat de bezoekers tijdens het wachten de wedstrijd op het scherm kunnen volgen. Met dit soort ontwikkelingen zijn we bezig. FC Utrecht en Number 1 Catering zijn partijen die niet graag stil zitten en elkaar uit willen dagen. Ook zullen we blijven innoveren. Onze doelstelling is om de publiekscatering van FC Utrecht leidend te maken voor de rest van Nederland en samen te bouwen aan onze gezamenlijke plannen en doelstellingen.’ NUMBER 1 CATERING Reinier Hansen, Event Manager bij Number 1 Catering: ‘We zijn voortdurend op zoek naar manieren om aan de wensen van de bezoekers van Stadion Galgenwaard te voldoen.’ Als publiekscateraar denkt Number 1 Catering na over duurzaamheid en dat is terug te zien in onder meer de verpakkingslijn voor de foodproducten.
RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=