OFFICIAL PARTNERS HOOFDSPONSOR MEERJARIGE SAMENWERKING MUNTSTAD ‘We dagen onszel f en elkaar ui t om te excel leren.’ OFFICIAL FOOD PARTNER COMPASS GROUP ‘Met FC Utrecht hebben wi j de ambi t ie om van het stadion een trekpleister te maken.’ FRANS VAN SEUMEREN ‘FC Utrecht staat op de kaar t . Het is t i jd daarvan te prof i teren.’ F C U T R E C H T BUSINESS MAGAZINE SE I ZOEN 2022 / 2023 - JUL I 2022
De Kia Niro Hybrid. €31.995 Vanaf: Gem. brandstofverbruik: 4,4 – 4,7 l/100km, 22,7 – 21,3 km/l. CO2-uitstoot: 100 – 106 g/km. De vermelde waarden voor het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en het rijbereik zijn gemeten volgens WLTP. Kijk voor meer informatie en actievoorwaarden op kia.com of vraag ernaar bij jouw Kia-dealer. Getoond model kan afwijken van de beschreven uitvoering. Wijzigingen en drukfouten voorbehouden. Meijewetering 39 Tel: 030 - 26 60 044 | kia-kooijman.nl Kooijman Utrecht Vanaf eind juni in de showroom. Verwondering wacht op je. De best verkochte auto van 2020 en 2021 in Nederland is nu nóg beter. Laat je inspireren door geavanceerde technologie, intuïtieve bediening en een gedurfde crossover styling. Kom langs bij Kia Kooijman en ervaar het zelf.
F C U T R E C H T BUSINESSMAGAZINE | J U L I 2 0 2 2 3 INHOUD F C U T R E C H T BUSINESS MAGAZINE Het FC Utrecht Businessmagazine is een uitgave van FC Utrecht i.s.m. ZPRESS Sport OPGERICHT 1 juli 1970 (als fusie tussen DOS, Elinkwijk en Velox) ERELIJST Nationale beker: 1985, 2003, 2004 Super Cup (Johan Cruijff Schaal): 2004 POSTADRES Postbus 85159 3508 AD Utrecht BEZOEKADRES Herculesplein 241 3584 AA Utrecht STADION Stadion Galgenwaard Telefoon 030 - 8885500 Telefax 030 - 8885559 Internetadres www.fcutrecht.nl E-mail info@fcutrecht.nl PRINTMEDIA PARTNER Postbus 1015 3300 BA Dordrecht Telefoon 078 - 639 70 70 www.zpress.nl ACQUISITIE Mike Franken FINANCIËLE ADMINISTRATIE ZPRESS Sport Postbus 1015 3300 BA Dordrecht Telefoon 078 - 639 70 70 REDACTIE Vrougje Fikke Dick Teunen FOTOGRAFIE Jeffrey Hurenkamp Kevin Verkruijssen PREPRESS DRUKWERK ZPRESS Print www.zpressprint.nl 5 Voorwoord 6-7 Terugblik 8-11 Introductie Food partner Compass Group 13 Logistiek Partner DHL 14-18 Van Seumeren en Van Es aan het woord 21-23 Number 1 Catering 25 Official Partners op een rij 28-29 Campagne ‘Draag die Band!’ 32-38 11 vragen aan XXL Nutrition en FC Utrecht 40-43 Mobiliteitspartner Muntstad stelt zich voor 45-47 FC Utrecht Werkt 49-51 Sociaal postbedrijf SBPost 53-55 Verbinden met FC Utrecht Business 57-59 Platform U4U 61-62 Hoofdsponsor T-Mobile 32 8 28 61 IN DIT MAGAZINE...
TRILUX Benelux • Databankweg 28 • 3821 AL Amersfoort • +31 33 4 55 77 10 • info@trilux.nl TRILUX Benelux • Databankweg 28 • 3821 AL Amersfoort • +31 33 4 55 77 10 • info@trilux.nl Daarom kies je TRILUX. De beste verlichtingsoplossingen voor logistiek en industrie, kantoren en retail. www.trilux.com JE BESTE PERFORMANCE LEVERENOPHET VELDGAATNIET INHETDONKER. VEILIGENGEZOND WERKENOOKNIET.
INTERVIEW F C U T R E C H T BUSINESSMAGAZINE | J U L I 2 0 2 2 5 NIEUWE RONDE, NIEUWE KANSEN! Het wedstrijdschema is bekend, de voorbereiding is gestart. Dat geeft altijd weer energie om naar de start van de competitie toe te werken. Goed aan het seizoen beginnen, dat daarna stabiel volhouden en ervoor zorgen dat we ook op het einde van de jaargang kunnen pieken: dat staat ons te doen. Met Henk Fraser en zijn nieuwe staf is deze uitdaging in goede handen. En hoewel de transferzomer nog lang is, lijkt het erop dat we goede zaken hebben gedaan. Tegenover het vertrek van een aantal spelers, staat de komst van goede, nieuwe voetballers. Eén van de vertrekkende voetballers benoem ik hier graag even expliciet: Willem Janssen. Hij was tijdens zijn periode bij FC Utrecht altijd bereid om ook met de zakelijke achterban van de club op een leuke, open manier in contact te zijn. Bedankt, Willem! Met FC Utrecht Business hebben we op het einde van het afgelopen seizoen gepiekt. Met een serie uitverkochte wedstrijden op de businesstribune en een bomvolle ‘t Wed en Waard Lounge met onder meer een spetterend optreden van Tino Martin hebben we toch weer een bijzondere jaargang afgerond. Een seizoen waarin we – gelukkig weer! – vele leuke en sportieve events konden organiseren en daarmee waardevolle verbindingen hebben gelegd en gefaciliteerd. Heel goed voelt het om te kunnen melden dat bijna alle leden van FC Utrecht Business hun contract hebben verlengd en dat we ook weer mooie, nieuwe bedrijven en ondernemers aan ons weten te binden. De groei van het aantal businessleden zet door en daar zijn we trots op! Wel is er een einde gekomen aan een aantal samenwerkingen. Allereerst: dank aan Zorg van de Zaak, onze voormalig hoofdsponsor die afscheid neemt van FC Utrecht. Vele impactvolle maatschappelijke activaties hebben we met elkaar opgezet. Ik wil ook graag Henri & Herman en Arval bedanken voor de fijne samenwerking de afgelopen jaren, waarin zij een echte mobiliteitspartner zijn geweest. Gelukkig blijven beide bedrijven aan de Business Club verbonden. Onze nieuwe mobiliteitspartner is Muntstad en we kijken uit naar dit partnership, met de merken Audi en Volkswagen als blikvangers. Verder nemen we na een jarenlange samenwerking afscheid van Maison van den Boer en gaan we verder met het wereldwijd opererende Compass Group. Samen met Compass Group willen we op een nog hoger niveau het wedstrijdbezoek en de events in Stadion Galgenwaard aanbieden. In het seizoen 2022/2023 gaan we onze hospitality concepten een extra boost geven. Zo zal er een naast de bestaande ‘t Wed en Waard Lounge een extra ‘t Wed en Waard worden gecreëerd aan de ‘overkant’, wat al meerdere malen ingezet werd als extra capaciteit. Waar de ‘t Wed en Waard Lounge ook garant blijft staan voor een hoop gezelligheid zullen we in het nieuwe gedeelte zorgen voor een wat rustigere en lounge-achtige setting. Daarnaast zullen we op de derde verdieping de concepten Business Lounge en Executive Lounge samenvoegen en het niveau van de huidige Executive Lounge zal overal worden doorgevoerd. FC Utrecht leeft steeds meer in de stad en in de regio. Op allerlei manieren proberen we in verbinding te zijn met onze omgeving. We gaan door met een (sfeer)voller stadion, het innovatieplatform FC Utrecht Next, U4U, campagnes Vanuit het Hart, Traiectum en zijn dankbaar voor iedereen die hier een steentje aan bijdraagt. Met elkaar zorgen we ervoor dat iedere voetballer bij FC Utrecht, van jeugdspeler tot gelouterde prof, zijn optimale performance kan leveren en kan bijdragen aan een succesvol FC Utrecht waar we trots op kunnen zijn. Namens team Business een heel sportief en (zakelijk) succesvol seizoen gewenst! Met sportieve groet, Joost Broerse ‘In het seizoen 2022/2023 gaan we onze hospitality concepten een extra boost geven.’
F C U T R E C H T BUSINESSMAGAZINE | J U L I 2 0 2 2 6 TERUGBLIK Er zijn weinig emoties die de revue níet passeren bij FC Utrecht, tijdens het seizoen 2021/2022. Het is een jaargang waarin de FC ijzersterk van start gaat. Onder leiding van Hoofdtrainer René Hake wordt zelfs de beste seizoenstart in de clubhistorie neergezet. Maar naar mate de maanden verstrijken, moet de equipe terrein prijsgeven. FC Utrecht, in de laatste fase van het seizoen onder leiding van Rick Kruys, finisht als zevende. En wordt in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal uitgeschakeld door Vitesse. Een terugblik op de voorbije jaargang, inclusief alvast een blik op seizoen 2022/2023. Nooit eerder schiet FC Utrecht zo voortvarend uit de startblokken, als in seizoen 2021/2022. In een wervelende openingsfase van de jaargang leggen de Domstedelingen na een spectaculaire 4-0 zege op Sparta Rotterdam tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen onder meer Feyenoord (thuis, 3-1) en de latere kampioen Ajax (uit, 0-1) over de knie. Het lukt de Utrechtse FC niet de lijn van die recordstart door te trekken. AZ bewijst tijdens de negende speeldag van de jaargang dat de Utrechtse hogesnelheidstrein ook kan ontsporen; 5-1 wordt het voor de Alkmaarders. In speeldagen die volgen krijgt FC Utrecht ook een knauw van Vitesse (2-1 in Arnhem) en SC Cambuur (2-1 in Leeuwarden). Het uitduel in Friesland wordt in een leeg Cambuur Stadion gespeeld. Corona zorgt ervoor dat de maatschappij, voetbalstadions incluis, weer op slot moeten. GEEN LEUKE CADEAUTJES IN DECEMBER De decembermaand heeft voor FC Utrecht geen leuke cadeautjes in petto. Na een nederlaag in Eindhoven tegen PSV (4-1) volgen remises tegen Go Ahead Eagles (0-0), Fortuna Sittard (2-2) en FC Twente (1-1), en tussen die duels door valt in het Rat Verlegh Stadion voor de Utrechtse FC het doek in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. NAC Breda schakelt de Domstedelingen uit: 3-2. Adrián Dalmau (Sparta Rotterdam) en Maarten Paes (FC Dallas) zoeken andere oorden op tijdens de winterstop. FC Utrecht versterkt zich in januari ook: Naoki Maeda komt over van Nagoya Grampus en Henk Veerman wordt overgenomen van sc Heerenveen. Na het sluiten van de transfermarkt wordt ook Pontus Almqvist nog vastgelegd. Hij kan na de transferdeadline nog overkomen van het Russische FK Rostov, vanwege de situatie in Rusland en Oekraïne. PECHVOGEL MAEDA Japanner Maeda beleeft een uitermate ongelukkig debuut. Al na negen minuten raakt de aanvaller geblesseerd. Ajaxthuis, de eerste match na de winterstop, blijkt meteen ook de laatste te zijn voor Maeda. Veerman blinkt enkele weken later juist uit tijdens zijn debuut. Hij valt bij het thuisduel met SC Cambuur in als het 0-2 voor de Friezen staat, om vervolgens Tasos Douvikas de 1-2 en de 2-2 te zien scoren en zelf voor de 3-2 te tekenen. Debutant én matchwinner dus, Veerman. FC Groningen-thuis op zondag 20 MET LEGE HANDEN ONDANKS RECORDSTART TEKST: DICK TEUNEN FOTOGRAFIE: JEFFREY HURENKAMP maart 2022 is de laatste wedstrijd onder leiding van Hake. De wegen van de oefenmeester en FC Utrecht scheiden na de 1-3 nederlaag en Hake wordt opgevolgd door Rick Kruys, die het seizoen afmaakt als Hoofdtrainer. De staf van Kruys wordt versterkt met Michael Silberbauer en Michel Vorm. Dick Advocaat gaat als klankbord fungeren voor Kruys. GELREDOME HET EINDSTATION FC Utrecht is met Vitesse lange tijd verwikkeld in een strijd om de zesde plek. De Utrechters morsen tijdens de laatste drie speeldagen van de competitie punten en moeten die positie derhalve aan Vitesse laten. En juist die ploeg treft de Utrechtse FC in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal, waar ook nummer vijf AZ en nummer acht sc Heerenveen aan deelnemen. Doelpunten van Willem Janssen, Sander van de Streek en Simon Gustafson bezorgen FC Utrecht in het heenduel een dikverdiende 3-1 zege op Vitesse, maar enkele dagen later in de uitmatch tegen de Arnhemmers blijkt dat die marge van twee doelpunten te klein is. Vitesse wint met 2-0, dwingt zodoende een verlenging af en maakt in GelreDome in die extra tijd het verschil: 3-0.
F C U T R E C H T BUSINESSMAGAZINE | J U L I 2 0 2 2 7 TERUGBLIK Daarmee eindigt voor FC Utrecht het seizoen in Arnhem en komt er daar ook een einde aan een jarenlange profloopbaan van Willem Janssen. De aanvoerder van FC Utrecht, die alles op alles zet om in zijn laatste seizoen als speler FC Utrecht Europa in te loodsen, zwaait af en vervolgt zijn carrière op kantoor; hij wordt de nieuwe Technisch Manager van VVV-Venlo. DE BLIK OP 2022/2023 In Utrecht en omstreken wordt een streep onder jaargang 2021/2022 gezet en de blik op het nieuwe seizoen gericht. Het is nog maar net juni, of FC Utrecht heeft al zeven aanwinsten gepresenteerd: Taylor Booth komt over van FC Bayern München, Luuk Brouwers wordt gehaald van Go Ahead Eagles, Joshua Rawlins verruilt Perth Glory voor FC Utrecht en ook routinier Nick Viergever trekt het shirt van de Utrechtse FC aan. De exinternational komt over van Bundesligateam SpVgg Greuther Fürth. Ook de doelmannen Calvin Raatsie (van Ajax) en Vasilis Barkas (van Celtic) zetten hun handtekeningen onder een FC Utrechtcontract. Al eerder heeft Henk Fraser dat gedaan. De ex-international verruilt Sparta Rotterdam voor FC Utrecht. ‘Hoofdtrainer van FC Utrecht is voor mij een unieke kans, waar ik vol voor wil gaan’, aldus de oefenmeester. ‘Aan mijn tijd als speler bij FC Utrecht heb ik een bijzonder gevoel overgehouden aan de club. Eén van mijn dromen was om als Hoofdtrainer aan de slag te gaan bij FC Utrecht. Dat die droom nu in vervulling gaat, vervult me met blijdschap.’
F C U T R E C H T BUSINESSMAGAZINE | J U L I 2 0 2 2 8 NIEUWE OFFICIAL PARTNER COMPASS GROUP ZET IN OP HET ZOEKEN VAN VERBINDINGEN EN DUURZAAMHEID Compass Group is een beursgenoteerd internationaal bedrijf, actief in 45 landen op het gebied van hospitality services. Met een traditie in het verzorgen van eten en drinken bij opdrachtgevers heeft Compass Group zijn diensten geleidelijk uitgebreid met hospitality in de ruimste zin van het woord. Volgens Dieuwke Moerman, Commercieel Directeur bij Compass Group Nederland, begint en eindigt het bij hen altijd met eten en drinken, want dat verbindt mensen. Vanaf 1 juli 2022 is Compass Group de exclusieve Official Food Partner van FC Utrecht. TEKST: VROUGJE FIKKE FOTOGRAFIE: JEFFREY HURENKAMP COMPASS GROUP Door corona is de wereld veranderd. Dit betekende voor Compass Group om met andere ogen naar de bedrijfsvoering te kijken. Voor hen werd duidelijk dat de markt van foodservice en hospitality een fundamenteel andere invulling moet krijgen. Met de komst van het nieuwe management in 2020 is een duidelijke koers ingezet en richt het bedrijf zich nog meer op het ontzorgen van klanten en het leggen van verbindingen. Centraal staan de thema’s: het ontwikkelen van innovatieve concepten en duurzaamheid met als uitgangspunt zero waste in de breedste zin. Daarnaast werkt het bedrijf meer datagedreven om zo het maximale uit de dienstverlening en bedrijfsvoering te halen. Frank Visser (L), Managing Director en Dieuwke Moerman (R), Commercieel Directeur.
F C U T R E C H T BUSINESSMAGAZINE | J U L I 2 0 2 2 9 NIEUWE OFFICIAL PARTNER DATAGEDREVEN Moerman: ‘Iedereen is zich bewust van het belang van data. Data geeft ons inzicht in wat onze klanten en hun gasten willen. Met data kunnen we onze bedrijfsvoering transparant maken en onze processen beter onder controle krijgen. Zo gebruiken we bepaalde tools om voedselverspilling tegen te gaan en daardoor weten we precies wat we inkopen en verkopen, maar ook hoeveel we produceren. Het is belangrijk dat je een grote mate van voorspelbaarheid op diverse terreinen met elkaar creëert. De verzamelde data gebruiken we ook om onze dienstverlening door te ontwikkelen en meer inzicht te krijgen. Dit inzicht, op basis van die data, vormt de rode draad en in combinatie met externe trends gebruiken we dit inzicht bij het ontwikkelen van nieuwe concepten.’ DUURZAAMHEID – NULA Moerman: ‘Binnen Compass Group willen wij voedselverspilling aanpakken, omdat cateraars daar de meeste impact op hebben. We sturen aan op het hergebruik van ingrediënten. De grootte van de porties valt daar bijvoorbeeld ook onder. We willen inzetten op duurzaamheid in alle aspecten van onze dienstverlening. Met ons NULAplatform maken we de reis naar 0. NULA (nul verspilling in alle aspecten van de dienstverleningsketen) vormt de groene draad en geeft richting aan ons en onze klanten om gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen te halen. In 2030 zijn wij klimaatpositief in onze dienstverlening. Dit kunnen we niet alleen, daar hebben wij onze partners en klanten voor nodig. Door samen aan de duurzaamheidsdoelstellingen te werken, versterk je elkaar en kun je het verschil maken.’ CONCEPTEN Compass Group wil de markt verrassen met concepten en oplossingen die duurzaamheid uitstralen. Nieuw is ons concept ‘Club Nomad’. Sinds corona zijn steeds meer mensen hybride gaan werken. Daarnaast hebben we te maken met een geheel nieuwe generatie, generatie Z. Deze generatie wil overal kunnen werken en elkaar ontmoeten. Met de ‘new nomadic cuisine’ kijken we verder dan eten en drinken; het connecten speelt ook een belangrijke rol. In de nomadische keuken brengen wij invloeden uit verschillende culturen en landen bij elkaar, waardoor wij een brede doelgroep bereiken en daardoor op alle momenten van de dag kunnen bedienen. We passen ons aan de behoeften van de verschillende doelgroepen aan. Met dit concept hebben we gekeken naar vitaliteit, gezondheid, genieten en duurzaamheid en sluiten daarbij aan bij onze pijlers: eat, grow en connect. De ‘new nomadic cuisine’ is een volledig modulair concept, zodat klanten alleen die elementen gebruiken die voor hen van toepassing zijn. Als Compass Group stappen we ook steeds meer in de commerciële horeca. Vorig jaar zijn wij partner geworden van het AFAS Circustheater en doen daar alle horeca, de food outlets, de arrangementen en ook Chefs Table. Daarnaast zijn we met de eigenaars van multi-tenant gebouwen in gesprek om daar publiekstoegankelijke restaurants te gaan exploiteren. We gaan dit bijvoorbeeld, na de renovatie en verbouwing, in het Rembrandt Park doen. Compass Group is en blijft een cateraar. Om de markt van de highend party’s en events te bedienen, werkt Compass Group met het concept Famous Flavours. Een netwerk van sterrenchefs bezorgt de gasten een vernieuwende en culinaire ervaring op het allerhoogste niveau.’ MAATSCHAPPELIJKE ROL Moerman: ‘Bij een beursgenoteerd internationaal bedrijf bestaat vaak het beeld dat ze ver afstaan van lokale kleine ondernemers. Compass Group gelooft heel erg in ‘think global, act local’. Door onze schaalgrootte kunnen Moerman: ‘Samen met FC Utrecht hebben wij de ambitie om van het stadion een trekpleister te maken voor evenementen en andere activiteiten.’
Ook buiten de lijnen van het veld een culinaire beleving? Samen bieden we jouw werknemers en gasten een héérlijke ervaring. Passende hospitality concepten en oplossingen voor iedere locatie. Compass Group For the love of good food & great service. Compass Group Nederland | Laarderhoogtweg 11 | 1101 DZ Amsterdam | Postbus 22875 | 1100 DJ Amsterdam Tel +31(0)20 5643700 | info@compass-group.nl | www.compass-group.nl Scan de QR-code!
F C U T R E C H T BUSINESSMAGAZINE | J U L I 2 0 2 2 11 we vanuit onze organisatie bepaalde onderwerpen of ontwikkelingen doorvoeren die wij dan inzetten voor de lokale ondernemer of het lokale netwerk. In de regio Utrecht hebben wij bijvoorbeeld het exclusieve partnerschap met The Colour Kitchen. Dit is een Utrechts bedrijf dat zich in meer regio’s in wil gaan zetten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt terug te laten keren naar de arbeidsmarkt. Door onze ruim 600 locaties in Nederland hebben wij veel mogelijkheden en kunnen wij zorgen voor voldoende door- en uitstroomlocaties. Daarnaast werken we samen met Local2Local, waarbij wij inzetten op een gezond en duurzaam voedselsysteem. Dit betekent dat wij onze producten en ingrediënten uit de regio halen en de kleine lokale ondernemer kansen bieden om omzet te genereren. Voor ons als Compass Group is het belangrijk om actief te zijn in diverse netwerken, omdat we geloven in de kracht van het netwerk. Dus hoe meer bedrijven en organisaties je aan elkaar verbindt, hoe krachtiger je op kunt trekken bij de diverse thema’s. En dat is wat we ook bij FC Utrecht zien.’ SAMENWERKING FC UTRECHT Moerman: ‘We hebben vrij veel klanten in de regio Utrecht. Door ons netwerk zijn wij met FC Utrecht in gesprek gekomen. FC Utrecht was op dat moment bezig met een tender voor een nieuwe Food Partner. Door ons voorstel met presentatie en toelichting gaan wij vanaf 1 juli het eten en drinken in Stadion Galgenwaard in de breedste zin van het woord verzorgen. Niet alleen op wedstrijddagen, maar ook alle andere dagen als er geen wedstrijden gespeeld worden. Samen met FC Utrecht hebben wij de ambitie om van het stadion een trekpleister te maken voor evenementen en andere activiteiten. Dat kunnen wij omlijsten met het juiste eten en drinken. Ook gaan we samenwerken met het FC Utrecht Topsportcentrum in Overvecht. Daar ligt een kans voor ons om samen met de staf van de selectie een voedingsplan te ontwikkelen, dat de spelers helpt om gezond te blijven, te laten presteren en te herstellen voor en na de wedstrijden. FC Utrecht heeft een specifieke wens bij ons neergelegd. Ze willen inzetten op vernieuwing, verfrissing en innoveren. Vooral de beleving van de gasten en bezoekers moet sterk verbeterd worden. Dit begint al bij het moment dat bezoekers het stadion binnenkomen en geraakt worden door de speciale sfeer van het stadion. Stadion Galgenwaard is een aansprekend stadion en gunstig gelegen. Het heeft alles in zich om ingezet te worden als evenementenlocatie. Ons gezamenlijke doel is om publiek te trekken en vast te houden. Natuurlijk moeten we rekening houden met de doelgroepen die gebruikmaken van het stadion. De Business Club vraagt om een andere aanpak dan de vader die met zijn kind naar het voetbal komt kijken. We willen iedere doelgroep het juiste eten en drinken aanbieden en met dit soort zaken gaan we zeker rekening houden. Verder kijken we hoe we de bar en het restaurant in kunnen richten, zodat je geen opstoppingen en rijvorming krijgt en hoe we de doorloop en doorstroming kunnen optimaliseren. Om dit te realiseren, zitten we met FC Utrecht in diverse werkgroepen om naar de verschillende thema’s te kijken en stapvoor-stap de veranderingen door te voeren. De eerste voorzichtige stappen zijn al gezet.’ VERWACHTINGEN Moerman: ‘Wij zijn ervan overtuigd dat we samen met FC Utrecht van het stadion een bruisende plek kunnen maken voor Utrecht en voetbalminnend Nederland en ook voor een breder publiek. Het is de bedoeling om bepaalde thema’s, ook met het bestaande Utrechtse netwerk, op te pakken en verder uit te werken. Zo bundelen wij onze krachten en kijken wij wat we voor de stad, de omgeving Utrecht en de lokale ondernemers kunnen doen. Wij geloven heel erg in de netwerkgedachte en koppelen klanten en partners van ons aan nieuwe klanten en partners om met elkaar bepaalde thema’s het hoofd te bieden. Op deze manier maken we meer impact en diezelfde gedrevenheid zien wij bij FC Utrecht!’ NIEUWE OFFICIAL PARTNER Vanaf 1 juli 2022 is Compass Group de exclusieve Official Food Partner van FC Utrecht.
Blijven uw pakketten in de buurt, of moeten ze de grens over? Voor DHL Parcel maakt het niet uit, want we leveren vlot vervoer en betrouwbare bezorging door heel Europa. Pakketten en pallets pikken we op waar u wilt en we zenden net zo makkelijk naar bedrijven als huishoudens. En dat alles volledig klimaatneutraal. Meer weten? Ga naar dhlparcel.nl/zakelijk. GRENZELOZE SERVICE VOOROP IN VERVOER Of lees alles over onze groene strategie
F C U T R E C H T BUSINESSMAGAZINE | J U L I 2 0 2 2 13 DHL PARCEL LOGISTIEK PARTNER DHL BEZORGT SAMEN MET FC UTRECHT VERRASSINGEN VANUIT HET HART Sinds 2019 is DHL Parcel Logistiek Partner van FC Utrecht. Het logistieke bedrijf breidde in 2021 het partnership uit door Partner vanuit het Hart te worden. FC Utrecht en DHL leggen beide de focus op maatschappelijke betrokkenheid, waardoor een samenwerking tussen beide partijen snel was gevonden. Met de stichting DHL Cares ondersteunt DHL goede doelen en maatschappelijke initiatieven. DHL en FC Utrecht zijn gezamenlijk opgetrokken in een aantal Utrechtse wijken. Via het project ‘FC Utrecht in de Wijk’ wordt de jeugd in specifieke wijken geïnspireerd om in beweging te komen. VERRASSEN VANUIT HET HART Als onderdeel van de verlengde samenwerking vervulden medewerkers van DHL een actieve rol tijdens deze beweegmomenten. Samen met FC Utrecht informeerden en activeerden zij kinderen in de wijken middels een unieke video, waarin een DHLmedewerker en Tiger, de mascotte van FC Utrecht, de wijk een bezoek brengt. Om deze actie een onvergetelijk karakter te geven, bezorgden de medewerkers van DHL en FC Utrecht een ludieke verrassing, in de vorm van een groot cadeau, in het hart van de wijk. Een verrassing die de wijk helpt om sport en spel te verduurzamen. Het cadeau bestaat uit verschillende sport- en spelmaterialen die lokale jeugd in beweging brengen, denk aan voetballen en hesjes, maar ook prullenprikkers om samen de wijk netjes te houden. KRACHTWIJKEN In de wijken Vollenhove (Zeist), Overvecht (Utrecht) en De Hagen (Vianen) werden de verrassingsmomenten verwezenlijkt. Buurtsportcoaches zijn onder de vlag van FC Utrecht actief om bij te dragen aan de fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van kinderen uit deze wijken. Door een uniek sport- en spelparcours, waar beide merken en organisaties elkaar versterken, werden jong en oud in beweging gebracht. Zo konden in een estafette ballen worden bezorgd en werden er rebussen opgelost. Bij ieder onderdeel van het parcours was een vrijwilliger van DHL of FC Utrecht aanwezig. De actie was succesvol. Met zes activaties werden namelijk ruim driehonderd kinderen geïnspireerd en in beweging gebracht. ‘FC Utrecht en DHL vinden elkaar in de ambitie om bij te dragen aan fitte wijken waar jeugd gezond opgroeit’, geeft Thijs van Es, Algemeen Directeur van FC Utrecht, aan. ‘Een verrassing is natuurlijk het leukste om te geven! Daarom verrassen wij jeugd uit Utrechtse wijken met een verrassingspakket vanuit het hart die motiveert en inspireert om in beweging te komen.’ FOTOGRAFIE: JEFFREY HURENKAMP Stéphanie Ganzeboom, manager CSR/ DHL Cares: ‘DHL is dagelijks aanwezig in de Utrechtse wijken. Mede via FC Utrecht in de Wijk kunnen onze medewerkers iets extra’s betekenen voor de jeugd.’ Thijs Baas, Salesmanager DHL en een bekend gezicht bij de Business Club Leden, vult aan: ‘Samen zijn wij de twaalfde man in de Utrechtse wijken. Wij willen hét verschil maken. Daarom zijn we niet eenmaal aanwezig. Wij blijven investeren in het inspireren en in beweging brengen van kinderen. Het ’FIT’ houden van deze kinderen staat daarbij centraal. Niet alleen lichamelijk, maar ook sociaal. Ook zullen we de kinderen een onvergetelijke dag bezorgen door hen uit te nodigen in het Vak vanuit het Hart.’ Medewerkers van DHL en FC Utrecht bezorgen cadeau vanuit het Hart.
F C U T R E C H T BUSINESSMAGAZINE | J U L I 2 0 2 2 14 AAN HET WOORD: VAN SEUMEREN EN VAN ES MEEGROEIEN MET DE REGIO, DAT IS HET DOEL De regio Utrecht bruist en bloeit, en op die golf van groei surft FC Utrecht mee. Een gesprek met grootaandeelhouder Frans van Seumeren en Algemeen Directeur Thijs van Es van de Utrechtse FC. Over onder meer chagrijn vanwege een zevende plek, mikken op de top vijf, doorontwikkeling in een groeiregio en strijden voor de punten. TEKST: DICK TEUNEN FOTOGRAFIE: JEFFREY HURENKAMP VOORDAT WE HET SEIZOEN 2021/2022 NOG EENS DOORNEMEN: ZIJN JULLIE EIGENLIJK VAN HET TERUGBLIKKEN? Van Seumeren: ‘Ik ben niet echt van het terugblikken. Meer van het vooruitkijken.’ Van Es: ‘Ik gebruik heel veel van wat er is gebeurd om van te leren voor de toekomst.’ WAT SCHIET JULLIE TE BINNEN BIJ HET DENKEN AAN HET AFGELOPEN SEIZOEN? Van Seumeren: ‘Teleurstellend, op het technische vlak. Op het commerciële vlak is het een goed seizoen geweest.’ VALT DAT TEGEN ELKAAR OP TE WEGEN? KUN JE ZEGGEN: ALS HET TECHNISCH WAT MINDER WAS, MAAR COMMERCIEEL GOED: DAN IS HET TOCH EEN GESLAAGDE JAARGANG GEWEEST? Van Seumeren: ‘Dat ligt aan je karakter, of je dat kunt. Ik vind het voetbal an sich dusdanig leuk en belangrijk dat ik het teleurstellend vind dat we er niet in zijn geslaagd bij de eerste zes te eindigen. Maar anderzijds: het gevoel dat we op de goede weg zijn met de club, dat geeft me wel weer vertrouwen voor de toekomst.’ Van Es: ‘Je kunt nog zo hard werken: uiteindelijk zijn we een voetbalbedrijf. Dat het voorbije seizoen op voetbalvlak heel wisselvallig was, heeft zijn weerslag op de hele organisatie. Aan de andere kant, en dat is ook het gekke: ondanks die wisselvalligheid is dan ook direct duidelijk wat de ondergrens is, en dat is dan kennelijk de zevende positie. Van Es: ‘Het wordt een belangrijk seizoen. Er staan wat zaken op stapel.’
F C U T R E C H T BUSINESSMAGAZINE | J U L I 2 0 2 2 15 AAN HET WOORD: VAN SEUMEREN EN VAN ES Als je dat dan over een langere periode bekijkt, dan zie je dat we dus ook in een minder seizoen tot de subtop behoren. Dat is in het verleden niet altijd zo geweest. Commercieel gaat het goed en organisatorisch loopt het in de lijn die we willen. Maar de teleurstelling over die wisselvalligheid overheerst dan toch.’ HOE LANG KAN EN MAG DAT CHAGRIJN BLIJVEN HANGEN? Van Es: ‘Als het je motiveert om het beter te doen, dan mag dat best een hele tijd blijven hangen. Als het ervoor zorgt dat je implodeert en niks meer doet, dan hebben we een groot probleem. Maar ik kan je verzekeren: bij mij wakkert dat juist het vuurtje aan om alles op alles te zetten om het beter te doen.’ Van Seumeren: ‘Ik ben ervan overtuigd dat, wil je in de toekomst daadwerkelijk de club worden die we voor ogen hebben, je Europees voetbal moet spelen. De hele organisatie is erop gericht dat we een top vijf-club zijn. Dat betekent dat we naar voren kijken, kosten maken om bij die top vijf te komen omdat we weten dat dat van essentieel belang is. Maar als je daar dan niet in slaagt, dan is dat wel een teleurstelling. Desalniettemin: je bent geen tiende geworden, hè! Ik denk dat het publiek het vervelend vindt, maar het uiteindelijk nog wel kan accepteren dat je zevende wordt. Voor mij is dat bijna niet te accepteren, zevende worden. Want je wil een doel bereiken: top vijf-club zijn. Zeker omdat we naar een begroting toegroeien die dat rechtvaardigt.’ LOS VAN HET FEIT DAT HET DE PLOEG AFGELOPEN SEIZOEN NIET IS GELUKT DAAR TE EINDIGEN WAAR WE MET Z’N ALLEN ZO GRAAG WILDEN DAT ZE ZOUDEN EINDIGEN: VAN WELKE INDIVIDUEN HEBBEN JULLIE DE VOORBIJE JAARGANG IN HET BIJZONDER GENOTEN? Van Es: ‘Een open deur, misschien, maar dan noem ik toch Quinten Timber. Ik vind het onwijs leuk dat hij is overgestapt van Ajax naar FC Utrecht, dat hij in zijn stad is gaan spelen en dat hij dat bewust heeft gedaan en dat hij zich voor meerdere jaren aan ons heeft verbonden. Ik vind het heel mooi om te zien welke rol hij heeft vertolkt binnen de selectie, door goed spel en in hoe hij zich in zijn gedrag uit richting zijn teamgenoten.’ Van Seumeren: ‘Ik sta voor alle spelers op de banken, maar wie mij wederom verbaasd heeft is Mark van der Maarel. Om de doodeenvoudige reden dat hij naarmate hij ouder wordt ook steeds beter wordt. Daar heb ik met bewondering naar gekeken.’ WAREN ER HET AFGELOPEN SEIZOEN BEPAALDE WEDSTRIJDEN, OF SFEERACTIES OF ANDERSOORTIGE INITIATIEVEN, DIE BIJ JULLIE IN POSITIEVE ZIN ZIJN BLIJVEN HANGEN? Van Es: ‘Rondom de thuiswedstrijd tegen FC Twente, eind december, was er een actie waarbij we voor elke Seizoenkaarthouder en voor elk lid van de Business Club een lichtje lieten schijnen in Stadion Galgenwaard – waar zij vanwege Corona op dat moment helaas niet bij de wedstrijd mochten zijn. Dat was hartstikke mooi. Ik vond ook het afscheid van Willem Janssen, rondom AZ-thuis, indrukwekkend; inclusief een prachtig spandoek dat door de supportersvereniging was gemaakt: waanzinnig.’ Van Seumeren: ‘De wedstrijd tegen Feyenoord, 3-1, dat vond ik de mooiste van afgelopen seizoen. De sfeeracties in het stadion vind ik altijd geweldig. Het stadion leeft! De Bunnikside vind ik geweldig, die laat zich horen en hebben we keihard nodig.’ Van Es: ‘Ik vond het afscheid van Willem Janssen, rondom AZ-thuis, indrukwekkend; inclusief een prachtig spandoek dat door de supportersvereniging was gemaakt: waanzinnig.’
Postillion Hotel &Convention Centre Utrecht Bunnik is met een plenaire zaal van 1200 personen, 30 subzalen en 600 parkeerplaatsen een toonaangevende congreslocatie in de regio Utrecht. Wil jij impact maken met je congres, heisessie of event? Laat ons je dan aandacht geven. Onze expertise zorgt ervoor dat jij de resultaten haalt waarvoor je gekomen bent. Of het nou om 12 of 1200 personen gaat, we hebben voor elke bijeenkomst de juiste zaal, gecombineerd met gastvrijheid met een grote G! POSTILLION HOTEL & CONVENTION CENTRE UTRECHT BUNNIK AANDACHT MET IMPACT Marleen van den Boomen +31 (0)306569299 reservation.bunnik@postillionhotels.com postillionhotels.com
F C U T R E C H T BUSINESSMAGAZINE | J U L I 2 0 2 2 17 GENOEG TERUGGEBLIKT. DE BLIK OP SEIZOEN 2022/2023. WAT VERWACHTEN JULLIE VAN DE KOMENDE JAARGANG? Van Es: ‘Het wordt een belangrijk seizoen. Er staan wat zaken op stapel. Aan de technische kant zetten ze alles op alles om een nieuwe selectie neer te zetten, inclusief een nieuwe trainer (Henk Fraser, red.). Dat heeft natuurlijk ook zijn impact. We hebben als club in de breedte een enorm goede lijn te pakken in de samenwerking met de andere sportclubs. Dat begint steeds meer vorm te krijgen en ik verwacht dat het steeds meer zichtbaar wordt hoe we als Traiectum Sportcampus met elkaar werken. Commercieel krijgen we ook groei. Verder hoop ik op een seizoen zonder Coronabeperkingen, waarin veel sfeeracties worden georganiseerd die er mede door zorgen dat we met elkaar door het dak gaan.’ ER SLUITEN DIVERSE GROTE NIEUWE PARTNERS AAN BIJ DE CLUB. WAAROM KIEZEN DIE VOOR FC UTRECHT, EN NIET VOOR EEN ANDERE CLUB? Van Es: ‘Potentiële partners zien dat FC Utrecht een stabiele club is in het centrum van het land, in een prachtige stad en regio die als dé groeiplek van Nederland wordt gezien. De exposure van verbinden aan stad, regio en een stabiele club is voor partijen heel aantrekkelijk. Bij andere clubs, zo kunnen we vaststellen, is er vaak sprake van minder stabiliteit. Ik denk dat het zich dus uitbetaalt dat we zo steady door blijven koersen en de behoefte hebben om elke keer de ambitie te tonen om anderen uit te dagen. Dat is voor veel partners een belangrijke motivatie om zich aan ons te verbinden, zeker voor partners die in hun eigen markt juist ook hun eigen concurrenten willen uitdagen.’ Van Seumeren: ‘Ik ben er heel blij om dat grote bedrijven zich aan onze club verbinden. Dat is een basis om door te groeien. De omgeving Utrecht is hot, en daar moeten wij van meeprofiteren. Door de jaren heen is het imago van onze club enorm verbeterd. Vroeger waren we gewoon een ordinaire voetbalclub. Nu zijn we een voorbeeldclub, onder meer door de maatschappelijke initiatieven die we ontplooien. FC Utrecht staat op de kaart. Het is tijd daarvan te profiteren.’ WAT HOUDT DAT IN, IN DIT GEVAL: PROFITEREN? Van Seumeren: ‘Europees voetbal spelen. Dat is de heilige graal. Daar gaat uiteindelijk het geld verdiend worden. En het is natuurlijk ook prachtig om als club en achterban mee te maken. Het is goed voor het imago van de club. Om eens een voorbeeld te noemen: ik was laatst in Georgië: daar kenden ze FC Utrecht allemaal. Ik wist niet hoe verbaasd ik moest kijken! In Spanje idem dito.’ Van Seumeren: ‘We zijn een voorbeeldclub, onder meer door de maatschappelijke initiatieven die we ontplooien.’ ‘Europees voetbal spelen. Dat is de heilige graal’ AAN HET WOORD: VAN SEUMEREN EN VAN ES
F C U T R E C H T BUSINESSMAGAZINE | J U L I 2 0 2 2 18 AAN HET WOORD: VAN SEUMEREN EN VAN ES Van Es: ‘Top vijf, zes én Europees voetbal: dat is waar we voor gaan. Europees voetbal is de prijs die we kunnen winnen en die levert heel veel op, in lol en plezier, in trots op je club en trots in de regio. En tegelijkertijd, laten we wel wezen: dan gaat ook de waarde van je selectie omhoog, krijg je nog meer Seizoenkaarthouders en leden van de Business Club. En, zoals Frans net al aanhaalde: je kunt nu mee met de groei van de regio. Daar moet je op meesurfen. Dan moeten we dat dus ook op dat vlak doen.’ Van Seumeren: ‘We moeten het nét iets beter en slimmer doen dan onze concurrenten.’ OP DAT LAATSTE VLAK STAAN WE ER NIET ALLEEN VOOR. DIVERSE PARTNERS HELPEN DE CLUB MET HUN KENNIS VOORUIT. Van Es: ‘We hebben meer dan 400 Business Club Leden. Daar zit ongelooflijk diepgaande kennis, op verschillende vlakken. Dat loopt van coaching van teams tot aan datakennis. Een aantal van die partners zijn ook vertegenwoordigd in ons innovatieplatform, FC Utrecht Next. Als je ziet wat voor kennis dáár aanwezig is, waarbij de bedrijven onderling elkaar kunnen faciliteren maar ze ook de club kunnen ondersteunen op organisatorisch vlak en technisch vlak: waanzinnig. En dat heb je niet in elke stad of regio. Wij hebben ten opzichte van sommige concurrenten zo’n gigantisch interessant gebied met goede bedrijven, goed onderzoek en goede scholing: dat biedt tal van kansen. Wat dat betreft moeten we de kracht hebben om door te ontwikkelen.’ OP DIT MOMENT (MEDIO JUNI, RED.) ZIJN ER ZEVEN VERSTERKINGEN AANGEKONDIGD VOOR HET NIEUWE SEIZOEN EN IS HENK FRASER GEPRESENTEERD ALS NIEUWE HOOFDTRAINER. WELKE VERWACHTINGEN HEBBEN JULLIE VAN SEIZOEN 2022/2023? Van Seumeren: ‘Bij de spelers die tot nu toe aangetrokken zijn hebben we heel duidelijk gekeken naar de karakters; het zijn spelers die in de figuurlijke zin van het woord van knokken houden. FC Utrecht staat, door de jaren heen, voor fanatisme. We moeten een vechtmachine zijn. Er waait nu een frisse wind door de selectie.’ Van Es: ‘De kern is, precies zoals Frans het zegt: we willen een team hebben dat in eenheid met elkaar knokt voor het ultieme. De ambitie moet aan alle kanten zijn om met elkaar als één vuist volle bak voor die winst te gaan.’ ‘Er waait nu een frisse wind door de selectie.’ Van Seumeren: ‘We moeten een vechtmachine zijn. Er waait nu een frisse wind door de selectie.’
WIJ ZIJN ROBIDUS Trotse Business Club lid Samen werken aan sociale zekerheid www.robidus.nl Meedoen op de arbeidsmarkt en in de maatschappij FC Utrecht is sinds vorig jaar een platform gestart op het gebied van participatie, resocialisatie en reintegratie voor mensen (supporters) die afstand hebben tot de arbeidsmarkt en voor wie het een uitdaging is om mee te doen in de samenleving. Dit sluit perfect aan op onze core business: “Samen werken aan arbeidsperspectief”. Dat gaat om preventie, om begeleiding en vooral om het verkorten van de duur van ziekteverzuim. Hiermee verkleinen we de afstand tot de arbeidsmarkt. Samen werken aan sociale zekerheid Robidus helpt werkgevers bij het inzichtelijk krijgen van de eigen verzuimrisico’s, bij de afhandeling van de bijkomende rechten en plichten vanuit de wet- en regelgeving en bij casebeheer. Onze arbodienst Obra helpt werknemers bij een duurzame terugkeer naar werk. Meer weten? www.robidus.nl Vanaf 1 juli 2022, wanneer het nieuwe voetbalseizoen begint, zijn wij officieel toegetreden tot FC Utrecht Business. Wij vinden elkaar in de missie om - samen met werkgevers en individuen - te werken aan duurzame inzetbaarheid. Onze Robidusfilosofie is dat werken, zelfredzaamheid, de beste vorm van sociale zekerheid is.
THE NUMBER 1 MOBILE CATERING COMPANY TOTALE FOODCATERING OP IN- EN OUTDOOR EVENEMENTEN Number 1 Catering is in 1986opgericht alsHotdogKingenhandelt sinds 1999 onder de naamNumber 1 Catering. Number 1 Catering heeft zich gespecialiseerd in publiekscatering en is uitgegroeid tot één van de grootste en meest vooruitstrevende cateraars van Nederland. Wij zijn actief in de eventcatering, beurscatering, stadioncatering en circuitcatering. Wij onderscheiden ons door het aanbieden van kwalitatieve en smaakvolle producten, een hoge capaciteit, creatieve concepten & foodtrucks en een zeer gedreven team! o p p e r b e s t e s i n d s 1 9 8 6 PIZZERIA FOODTRUCKS & CONCEPTEN Of Number 1 nu verantwoordelijk is voor de totale (food)catering of voor een gedeelte ervan, de inzet van creatieve en karakteristieke concepten zijn onderscheidend. De foodtrucks en alle concepten zijn door onszelf ontworpen, ontwikkeld en exploiteren wij in eigen beheer. VOOR EEN ORIËNTEREND GESPREK KUNT U ALTIJD VRIJBLIJVEND CONTACT MET ONS OPNEMEN +31(0)75 655 57 90 | info@number1.nl | www.number1.nl EEN SELECTIE VAN ONZE OPDRACHTGEVERS
F C U T R E C H T BUSINESSMAGAZINE | J U L I 2 0 2 2 21 NUMBER 1 CATERING FC UTRECHT EN NUMBER 1 CATERING BEDRIJVEN TOPSPORT BINNEN EN BUITEN DE LIJNEN Number 1 Catering en FC Utrecht willen met de publiekscatering in Stadion Galgenwaard een leidende rol innemen en binnen vijf jaar een publiekscatering neerzetten die behoort tot de top 5 in de stadions. Number 1 Catering is actief bij midden- en grootschalige evenementen, beurzen, sportevenementen en in stadions. TEKST: VROUGJE FIKKE FOTOGRAFIE: NUMBER 1 CATERING ACHTERGROND Number 1 Catering is in 1986 begonnen onder de naam Hotdog King en inmiddels uitgegroeid tot de grootste publiekscateraar van Nederland. Maayk de Poorter, directeur en deels eigenaar van Number 1 Catering, neemt ons mee in de ontwikkeling van het bedrijf. De Poorter: ‘Ik ben in 1998 bij Hotdog King in dienst gekomen. In die tijd leverden wij hotdogs en cheeseburgers aan de retail, waren we producent van verpakte hotdogs en hamburgers en deden we in beperkte mate aan catering. In die tijd werd duidelijk dat deze drie takken niet pasten binnen één organisatie. Vanaf 1998 zijn we ons steeds meer gaan specialiseren naar publiekscateraar. Ook kwamen we er toen achter dat de naam Hotdog King de lading niet meer dekte, omdat we inmiddels veel meer producten verkochten dan alleen maar hotdogs. De naam Number 1 Catering past veel beter bij het imago van publiekscateraar. Inmiddels voeren wij onder de naam van Number 1 Catering zo’n 30 tot 40 verschillende concepten.’ Reinier Hansen, Event Manager bij Number 1 Catering, werkt sinds 2014 bij het bedrijf. Begonnen als stagiair, kwam hij in 2016 in vaste dienst bij het bedrijf. In de jaren die volgden klom hij op en kreeg hij sinds afgelopen seizoen de verantwoordelijkheid voor de operationele zaken bij FC Utrecht. Meer en meer groeide hij in zijn rol binnen FC Utrecht. FASE 1 De Poorter: ‘De eerste gesprekken zijn gevoerd in 2016 en in het seizoen van 2017 zijn we bij FC Utrecht gestart, eerst alleen met food. In 2020 zijn we in gesprek gegaan met Thijs van Es om te kijken of we de gehele catering op konden pakken. Vanaf vorig seizoen verzorgen wij de totale publiekscatering: eten en drinken. We hebben de bestaande exploitatie overgenomen. Binnen Number 1 Catering hebben we een team van specialisten met kennis van zaken. Zij zagen dat de bestaande routing niet de meest ideale was. Er waren factoren die vertragend werkten en al snel werd duidelijk waar de bottlenecks zaten. Een duidelijke wens van FC Utrecht is dat zij in de komende jaren de bezoekersaantallen willen zien stijgen. Number 1 Catering moet daarop voorbereid zijn en meegroeien.’ Hansen: ‘Dit betekende dat de input op de verschillende afgiftepunten drastisch omhoog moest en de processen bij de verkooppunten verbeterd moesten worden. Een van de eerste zaken die we aangepakt hebben, is de werkwijze bij de uitgiftepunten. Daarvoor moesten ook de drank- en foodcounters verplaatst worden. De opstelling is nu zo dat een deel van de medewerkers zorgt voor de productie en het andere deel voor de uitgifte. Op deze manier kunnen we de bezoekers zo optimaal mogelijk bedienen. Het food staat nu in het midden en de bars aan de buitenkant. Op diverse gebieden hebben we bewuste Maayk de Poorter, directeur en deels eigenaar van Number 1 Catering: ‘De samenwerking met FC Utrecht is intensief en gebaseerd op wederzijds vertrouwen.’ keuzes gemaakt. Bij het food bieden we vier concepten aan: Sandwiches & Verse Koffie, Burgers, Hollandse Snacks, Broodje Worst & Broodje Bal. We merken dat de FC Utrecht-supporter heel veel waarde hecht aan het broodje worst. Het is nog steeds het best verkochte item. Ook bij de drankuitgiftepunten hebben we keuzes gemaakt. Zo hebben we bij de Bunnikside raptaps geïnstalleerd, waardoor de capaciteit met 70 tot 80 procent gestegen is. Ook hebben we ervoor gekozen om bier te schenken in één formaat ‘glas’. Dus geen kleine en grote biertjes meer, maar gewoon 1 formaat beker. Deze keuze draagt ook bij aan de verhoging van de omloopsnelheid. Daarnaast hebben we
F C U T R E C H T BUSINESSMAGAZINE | J U L I 2 0 2 2 23 de keuze van de frisdrank heel basic gehouden. Op verzoek gaan we nu in sommige vakken appelsap aanbieden. Verder hebben we dit seizoen voor het eerst geëxperimenteerd met laag alcoholische mixdranken. We zijn voortdurend op zoek naar manieren om aan de wensen van de bezoekers van het stadion te voldoen.’ VERBOUWING De Poorter: ‘Om de publiekscatering in het stadion te optimaliseren, hebben we heel kritisch gekeken naar de verbeteringen die we door wilden voeren. Al snel kwamen we erachter dat er verbouwd moest worden. In coronatijd hebben we van de nood een deugd gemaakt en zijn wij gestart met de verbouwing. Wij hadden in die tijd de beschikking over ons team, omdat er geen grootschalige evenementen waren. Onder leiding van onder andere Reinier hebben we het stadion en daarmee de publiekscatering voor FC Utrecht voor de komende vijf jaar op poten gezet. Deze verbouwing is heel bijzonder, zeker als je erover nadenkt in welke periode de verbouwing zich voltrok. Veel bedrijven stopten met investeringen. Number 1 Catering, FC Utrecht en Bud hebben fors geïnvesteerd in deze verbouwing. Bud heeft geïnvesteerd in extra bierleidingen naar de verschillende uitgiftepunten en wij hebben geïnvesteerd in de routing en het meubilair. In principe hebben we nu alles op orde. Nu gaan we met fase 2 aan de slag.’ FASE 2 De Poorter: ‘We hebben vanaf het begin tegen FC Utrecht gezegd dat we de publiekscatering van a tot z aan wilden pakken. In fase 1 hebben we ons vooral gericht op het facilitaire deel. We zijn nu klaar om de bezoekers te ontvangen.’ Hansen: ‘In fase 2 ligt de nadruk op de look-and-feel. We moeten nog invulling geven aan de uitstraling. Dit willen we doen met FC Utrecht, maar ook met de supporters van FC Utrecht. Van de supporters willen we weten wat hun wensen zijn, maar ook wat voor hen het gezicht van FC Utrecht is. Dit willen we voor augustus realiseren. In het seizoen 2022-2023 moet de nieuwe publiekscatering met de daarbij behorende look-and-feel er staan.’ SAMENWERKING De Poorter: ‘FC Utrecht en Number 1 Catering hebben een gezamenlijke doelstelling. We gaan dit project samen aan. We vormen samen de publiekscatering van FC Utrecht. De stappen die we gezet hebben zijn niet altijd zichtbaar voor de bezoeker van het stadion, maar wij zien de resultaten er wel van. De samenwerking met FC Utrecht is intensief en gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Wij zijn trots op de ontwikkelingen bij FC Utrecht. Het is mooi om te zien dat we een grote familie zijn geworden, ongeacht of je uit het team van FC Utrecht of Number 1 Catering komt. We werken als één team, durven elkaar uit te dagen en kritisch naar elkaar te zijn. Er zijn stappen gemaakt, doordat we het maximale uit de teams weten te halen. Bij FC Utrecht zijn we in een warm bad terechtgekomen. We werken er gezamenlijk heel hard aan om van dit project een succes te maken. Om die samenwerking te onderstrepen hebben we vanaf 1 januari 2022 een eigen skybox. We willen onze klanten in contact brengen met FC Utrecht. Daarnaast kunnen we de skybox op nietwedstrijddagen als kantoor gebruiken.’ ONTWIKKELINGEN De Poorter: ‘Als publiekscateraar moeten we nadenken over duurzaamheid. Dat zie je terug in onze verpakkingslijn voor de foodproducten. Al onze verpakkingen zijn gemaakt van FSC biologisch afbreekbaar karton. We streven ernaar om, in ieder geval, bij het food één afvalstroom te creëren. Daarnaast werken we, waar mogelijk, met gecertificeerde en veilingverse producten. We proberen alles zo duurzaam mogelijk te doen en de keten zo kort mogelijk te houden. Ook zien we een verschuiving van vlees- en visproducten naar meer vegetarische en vegan producten. Daar willen wij zeker in meegaan. Verder willen we samen met de partners van FC Utrecht werken aan het vergroten van de beleving binnen het stadion. Dit gaan we doen door bij de uitgiftepunten schermen op te hangen, zodat de bezoekers tijdens het wachten de wedstrijd op het scherm kunnen volgen. Met dit soort ontwikkelingen zijn we bezig. FC Utrecht en Number 1 Catering zijn partijen die niet graag stil zitten en elkaar uit willen dagen. Ook zullen we blijven innoveren. Onze doelstelling is om de publiekscatering van FC Utrecht leidend te maken voor de rest van Nederland en samen te bouwen aan onze gezamenlijke plannen en doelstellingen.’ NUMBER 1 CATERING Reinier Hansen, Event Manager bij Number 1 Catering: ‘We zijn voortdurend op zoek naar manieren om aan de wensen van de bezoekers van Stadion Galgenwaard te voldoen.’ Als publiekscateraar denkt Number 1 Catering na over duurzaamheid en dat is terug te zien in onder meer de verpakkingslijn voor de foodproducten.
LINKIT BUILDING IT TOGETHER SLIMMER MET DATA SAMEN STERK MET DATA EN ARTIFICIAL INTELLIGENCE LINKIT is een trotse partner van het FC Utrecht Innovatieplatform. linkit.nl
F C U T R E C H T BUSINESSMAGAZINE | J U L I 2 0 2 2 25 OFFICIAL PARTNERS 2022/2023 EEN IJZERSTERKE SELECTIE T-MOBILE Ook in het seizoen 2022/2023 prijkt het logo van T-Mobile op het shirt van FC Utrecht. Eind april werd bekendgemaakt dat het toonaangevende partnership tussen de Utrechtse FC en de telecomprovider met één jaargang werd verlengd. Pijlers onder de voortzetting van het partnership zijn de continuering van de samenwerking rondom de gebiedsontwikkeling van Stadion Galgenwaard, de belangrijke rol van connectiviteit, innovatie en het Innovatieplatform binnen de groeiambities van de club alsmede het gezamenlijk werken aan het versterken van de verbinding tussen FC Utrecht en de supporters en de Business Club Leden. OPPO Evenals T-Mobile gaat OPPO een derde seizoen in als Official Partner van FC Utrecht. Uit een recent gehouden peiling blijkt dat 41 procent van de supporters van FC Utrecht positiever is gaan aankijken tegen het merk OPPO sinds de start van het partnership tussen de Utrechtse FC en het toonaangevende smart device merk. NIKE De spelers en stafleden van FC Utrecht dragen ook in het seizoen 2022/2023 kleding van Nike. Met het prestigieuze kledingmerk had FC Utrecht nog een doorlopend contract. DASSY FC Utrecht en DASSY professional workwear blijven ook in het seizoen 2022/2023 aan elkaar verbonden. Het partnership tussen de Utrechtse FC en het Europese merk van professionele werkkleding is met één jaar verlengd. TOTO Net als met Nike, heeft FC Utrecht ook met TOTO een doorlopende overeenkomst. Met de Nederlandse aanbieder van sportweddenschappen sloot de Utrechtse FC in 2020 een deal voor drie seizoenen, met een optie op nog eens twee jaargangen. BUD In de zomer van 2021 sloot FC Utrecht een vijfjarige overeenkomst met Bud, het nummer één biermerk van de wereld. Bud, The King of Beers, heeft het doel om mensen te inspireren, groots te laten denken en ambities na te streven. LINKIT Eén van de eerste Innovatiepartners van FC Utrecht: LINKIT. Het in 1998 opgerichte IT-bedrijf waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in De Meern is sinds 2020 Official Partner van FC Utrecht en is dat ook in het seizoen 2022/2023. COMPASS GROUP Nieuw als Official Partner: Compass Group. FC Utrecht sloot deze zomer een meerjarig partnership af met het wereldwijd opererende bedrijf, dat onder meer verrassende hospitality oplossingen biedt op het gebied van food en services voor verschillende segmenten. Welkom bij de club! MUNTSTAD Een tweede aanwinst: Muntstad. Dat bedrijf is de nieuwe Official Mobiliteitspartner van de Utrechtse FC. De Eredivisionist is een meerjarige samenwerking aangegaan met het over negen vestigingen in Utrecht, Zeist, Nieuwegein en Maarssen beschikkende dealerbedrijf, dat naast verkoop en onderhoud van Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA en Volkswagen Bedrijfswagens ook een eigen schadeherstelbedrijf, leasemaatschappij en autoverhuurtak heeft. Fijn jullie aan boord te hebben! Schoonderbeek, de Amersfoortse projectontwikkelaar, trad in 2020 toe tot het exclusieve genootschap der Official Partners. Op het moment van schrijven (eind juni, red.) zijn FC Utrecht en Schoonderbeek in gesprek over komende jaargang. Henri & Herman en Arval zwaaien af als Official Partners. Beide bedrijven blijven aangesloten bij de Business Club van FC Utrecht.
RkJQdWJsaXNoZXIy ODM1NjU=